Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészségnap

2015.10.23

tamop.jpgtamopjo.jpg

Iskolánkban 2015. október 1-jén EGÉSZSÉGNAPOT szerveztünk,amely a „ Legfőbb értékünk az egészségünk! „ nevet kapta, mottójául K. Roon gondolatát választottuk:

„ Mindnyájan ugyanazokat az alapvető 

dolgokat keressük az életben:

egészséget, biztonságot, szeretetet,

önkifejezést, lelki békét.”

Az egészségnapon a tanulók, a pedagógusok, a védőnő, mint meghívott vendégelőadó, valamint azok a szülők vettek részt, akik elfogadták a meghívást.

Az egészségnap délelőtti része tornatermi bemelegítéssel, valamint futással kezdődött mind az alsós, mind a felsős tanulók részére. A bemelegítés után minden osztály az osztályfőnökével együtt -az egészséggel, az egészséges életmóddal kapcsolatban- előzetesen kiadott témát dolgozott fel. Minden osztály a saját témaköréből produktumot készített, gyurmafigurák, rajz vagy éppen plakát formájában. Ezek után elkészítették az osztályok a saját gyümölcssalátájukat. Az elkészítés után következett a kóstolás, mind a gyümölcssalátáé, mind az „egészséges ételeké”. Ezt követően a 7. és a 8.osztályos tanulók részt vettek a védőnő, Bakos Dóra által tartott előadáson, melynek témája a serdülő korral járó változások, az egészség megőrzése.

Szerveztünk a felső tagozatosaknak vetélkedőt is, ahol szellemi és ügyességi feladatokat kellett megoldani a részt vevő tanulóknak. A vetélkedőn minden osztály 4-4 fővel képviseltette magát.

A program délutáni részeként először az alsó tagozatosak sorversenyére került sor, majd a felsősek dzsemboriztak. Itt az előzetesen kialakított focicsapatok körmérkőzést játszottak.

Sor került a vetélkedők és a versenyek eredményhirdetésére is, a helyezést elért osztályok tárgyjutalomban részesültek.

A délután folyamán, az elkészült produktumokból kiállítást rendeztünk, melyet mindenki megtekinthetett.

A gyerekek jól érezték magukat. A diákok és a szülők egyöntetű véleménye szerint egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak.