Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erdei iskola-Pálköve

2015.09.20

tamop.jpgtamopjo.jpg

Beszámoló az elvégzett tevékenységekről: a TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0213 számú „Együtt könnyebb” – Legfőbb értékünk a tudásunk című pályázat keretében a Pálkövei erdei iskolában 30 gyerekkel vettünk részt, 3 fő pedagógus kíséretében. Az erdei iskolát a gyerekek nagy örömmel várták.

 

1.Nap: 2015.09.02

 

Miután megérkeztünk a várva várt erdei iskolába, a Balaton partra mentünk, ahol rövid bemelegítő gyakorlatok után, az úszás tanulás alapjait sajátíthatták el a tanulók.

 

2.Nap: 2015.09.03

 

Második napon, gyalogtúrán vettünk részt erősítve a mozgás iránti szeretetüket, az egészséges életmód tudatát erősítve. Útközben a Balaton partján sétálva megfigyeltük a növény és állatvilágot. Úticélunk a Salföldi major volt, ahol a háziállatokat és a Balaton felvidéken élő őshonos állatokat tekinthettük meg. A túránk során a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba is ellátogattunk lovas kocsival, megnéztük a XIV-XV. században, gótikus stílusban épült salföldi pálos kolostort és a templom romjait.

Este csapatmérkőzést szerveztünk a tanulóknak.

 

3.Nap: 2015.09.04

 

Harmadik napon ellátogattunk a Bajcsy–Zsilinszky Endre Emlékházhoz, ahol egy rögtönzött történelemóra keretében a tanulók megismerkedtek Bajcsy–Zsilinszky életével, munkásságával. Utunk ezután a régi hajókikötőhöz vezetett, menetközben megfigyelve a partmenti élővilágot.

Délután kétszer is voltunk a Balaton parton, ahol fürdőzés és közös

játék során a tanulók versenyezhettek.

Visszatérve a tábor területére a lányok a nyárral és a Balatonnal kapcsolatos dalokat tanultak. Este közös nyársaláson vettünk részt, majd a tanult dalokat a lányok előadták.

 

4.nap: 2015.09.05

 

Negyedik napon ellátogattunk Révfülöpre, ahol a vízi közlekedés szabályainak megismerése után egy órás sétahajózáson vettünk részt.

Este karaokét szerveztünk a tanulóknak, amely az egyik legnagyobb sikert aratta, hiszen mindenki jól érezte magát.

 

5.nap: 2015.09.06

 

Ötödik napon, sok élménnyel gazdagodva hazaindultunk.

Sok új ismeretszerzés mellett, a csapatszellem, a tolerancia és a másság elfogadása erősödött a tanulókban.