Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Infó szakkör

2015.10.25

 

tamop.jpgtamopjo.jpg

 

 

A TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0213 számú „Együtt könnyebb” – Legfőbb értékünk a tudásunk című pályázat keretében iskolánkban 2015. szeptember elején informatika szakkört indítottunk a felsősök számára.

Mivel ezek a tanulók már több-kevesebb ideje tanulnak informatikát, így a szakkör célja a megszerzett tudás szinten tartása és a meglévő ismereteik bővítése. Szeretnénk, ha tanulóink továbbfejleszthetnék tudásukat, kibontakoztathatnák kreativitásukat. A csoport vegyes összetételű: 5-8. osztályos korcsoportból 16 fő, melyből 9 fiú és 7 lány.

Az első foglakozáson mindenki létrehozott egy mappát, melyet a nevével nevezett el. Majd felelevenítettük a Paint programról tanultakat, és a nyári élményüket kellett a program használatával megeleveníteni. A kisebbek inkább a ceruzával rajzoltak, a nagyobbak azonban bátran használták már az alakzatokat is. az elkészült műveket a saját mappájukba kellett elmenteni.

A második foglalkozáson egy rövid szöveget kellett begépelniük, majd a szövegszerkesztés alapjait ismételtük át és gyakoroltuk: betűtípust, betűméretet, betűszínt, a szöveg elrendezését, kiemelését.

A harmadik foglalkozáson a nettel ismerkedtünk: a tanulók versenyeztek, ki talál meg hamarabb bizonyos dolgokat célirányos kereséssel az interneten.

A negyedik foglalkozáson e-mail címet készített mindenki magának, levelet küldtek egymásnak, fájlokat csatoltak a levélhez.

Az ötödik foglalkozáson névjegykártyákat és plakátokat készítettünk a Wordben kép beillesztésével.

A gyerekek szívesen járnak a szakkörre, jól érezik magukat a foglalkozásokon, és szinte észrevétlenül gyarapodnak tudással. Remélhetőleg továbbra is lelkesen vesznek részt majd a szakkörön, hiszen az év további részében is folytatjuk az elkezdett munkát.