Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sportnap

 

 

tamop.jpgtamopjo.jpg

Beszámoló az elvégzett tevékenységekről: a TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0213 számú „Együtt könnyebb” – Legfőbb értékünk a tudásunk című pályázat keretében iskolánkban sportnapot szerveztünk, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára.

A sportnapon a pedagógusok és iskolánk tanulói vettek részt. A sportnap tornatermi bemelegítéssel vette kezdetét, külön az alsó és a felső tagozatosokkal. Majd ezután mindkét csoport a kijelölt útvonalon futott, természetesen az alsó tagozat rövidebb távon. Ezután amint visszaérkeztek az iskolához az alsó tagozatosak a tornateremben rendezett versenyen vettek részt, vegyes csapatokban. A feladatok között szerepelt váltóverseny, sorverseny, kosárlabda, és különböző ügyességi játékok, a nagyobbaknak labdarúgás is volt az iskola udvarán. Egyénileg és csapatban, többféle sportágban kipróbálhatták magukat a versenyzők. A felső tagozatosok mindezek mellett lehetőséget kaptak, hogy meglátogassák a faluban található konditermet is és kipróbálják az ott található gépeket, ami nagy sikert aratott.

Mivel a sportnap egyik fő célkitűzése az volt, hogy több sportot is megismerjenek tanulóink, igyekeztünk minél többet bemutatni számukra. A délután folyamán lehetőségük volt többek között rollerezni, asztaliteniszezni, tollaslabdázni.

Jó volt látni, hogy a gyermekek milyen lelkesedéssel és aktívan

vettek részt a különféle ügyességi feladatokban, és a játékok során hogyan segítették, bíztatták egymást. A délután végén mindenki kellőképp elfáradt, de mégis sok élménnyel és örömmel feltöltve zártuk a napot. Sikeresen zártuk a sportnapot mivel nem csak nagyon élvezték a gyerekek a közös programokat, de csapatban dolgozva is nagyon ügyesek voltak, nagyon jól alkalmazkodtak egymáshoz, így a csapatszellem is erősödött az osztályok között.